23 Ocak 2009 Cuma

Ocak Ayı İlk Haftası En Çok Satanlar Listesi

2009 Ocak ayının ilk hafta kitap satış raporları baz alınarak hazırlanmış listede. En çok satan ilk 20 kitap görülmektedir.

1-Umut - Ayşe Kulin - Everest Yayınları Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"'da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor.

2 - Bab-ı Esrar - Ahmet Ümit - Doğan Kitap Yedi yüz yıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ Bab-ı Esrar sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda bir sırlar kitabı. Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor.

3- Cahillikler Kitabı - John Lloyd,John Mitchinson - NTV Yayınları Bildiğinizi düşündüğünüz her şey yanlış…Bu kitap, yaygın kanılarla ilgili yanlış bilgilerimizin ve yanlış anlamalarımızın kapsamlı bir listesini sunuyor.

4-Olasılıksız - Adam Fawer - April Yayıncılık Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? .

5-Son Ada - Zülfü Livaneli - Remzi Kitabevi Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden de yararlanarak kullanmaya kararlıdır. Bu doğrultuda tüm adayı etkileyecek müdahalelere girişir.

6- Zar Adam - Luke Rhinehart - Pegasus Yayıncılık Gündelik hayatından monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir

7- Bu Yıl Farklı Olacak - Maeve Binchy - Doğan Kitap Duygular evrenseldir. Ancak değişim cesaret ve mücadele gerektirir Yeni başlangıçların, yeni bir yıla girmenin heyecanının yarattığı büyülü atmosferin okuru çepeçevre sarmaladığı, her satırında Maeve Binchy’nin çekici, kıvrak ve katıksız anlatım yeteneğinin hissedildiği onbeş hikaye

8- Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk - İletişim Yayınları Yalnız aşk değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki düşüncelerinizi de derinden etkileyecek bir roman...

9- Bakirenin Aşığı - Philippa Gregory - Artemis Yayınları Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı romanının yazarından, Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, nefes kesici bir roman. İngiltere'nin yeni kraliçesi olmuş Elizabeth'i bekleyen iki büyük tehlike vardı: Fransızlar'ın, İskoçya'yı istila edip İskoçya Kraliçesi Mary'yi tahta geçirme tehdidi ve Elizabeth'in, vatan hainliğinden hüküm giyip zindanda kalmış Robert Dudley'ye olan tutkulu aşkı.

10- Samsun'dan Önce Bilinmeyen 6 Ay - Alev Coşkun - Cumhuriyet Kitapları 13 Kasım 1918, Mustafa Kemal'in Mondros Ateşkes Antlaşmasından iki hafta sonra İstanbul'a geldiği tarih... 16 Mayıs 1919 ise, Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkmak üzere İstanbul'dan ayrıldığı tarih... Elinizdeki kitapta, işte bu altı ay içindeki olağanüstü serüven bilinmeyen yönleriyle anlatılmaktadır.

11- İçinizdeki Öküze Oha Deyin! - Bülent Akyürek - Kent Yayınları Kişisel Gelişim Kitapları tersinden bir Kuran gibi! Kuran’ı tersten okuyan her insan bu kitaplardan yazabilir! Şeytan, Kişisel Gelişimi kullanarak damarlarımıza sızıyor. Bu kitaplar “Şeytanın İlmihal Kitapları” olmaya başladı. Çok satan, çok okunan ve tartışılan “Yılgın Türkler’in Antimodernist yazarı BÜLENT AKYÜREK’ten bir kavga kitabı daha! AKYÜREK, bu kitabında Kişisel Gelişim Kitaplarının şeytana, kapitalizme hizmet ettiğini ve Kişisel Gelişim Kitaplarının bir nevi Satanist, Kapitalist kuşatması olduğu-nu ayet ayet Kuran-ı Kerim ile karşılaştırarak ispatlıyor. Ayrıca yazarın bu eseri, Neo-tasavvuf olma özelliğiyle de bir ilk... İnsanın nefsini kışkırtan Kişisel Gelişim, hepimizi bir tüketim nesnesi haline getiriyor. Dinimizde “Kazanmak” ya da Kaybetmek” değil “Sevap” veya “Günah” vardır! Öyleyse başarıya endeksli bu kitaplar niçin çok satıyor anlamış değilim, din elden gitti mi yoksa?

12- La / Sonsuzluk Hecesi - Nazan Bekiroğlu - Timaş Yayınları Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini. Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ, dedim. Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim.

13- Tarih-Lenk - Y. Hakan Erdem - Doğan Kitap II. Abdülhamid'in, Osmanlı'da telgrafın ne zaman kullanılmaya başladığını veya 93 Harbi'nde kendi ülkesinin kimlerle savaştığını dahi bilmediğini biliyor muydunuz?

14- Şifalı Bitkiler - Ahmet Maranki,Elmas Maranki - Mozaik Yayınları Stratejik araştırmalar uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki ile Fizyoterapist, Biyoenerji uzmanı, Ekstrasens ve İgleroterapist Elmas Maranki çiftinin kaleme aldıkları kitaplarla başlayan Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Süreci, kitlevi bir bilinçlenme hareketine dönüştü. Geçen 2 yıl süre zarfında 500 bin km yol kat ederek yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 250 görüntülü konferans veren çift, 500 binden fazla kişiye doğrudan, yüz yüze, milyonlarcasına da TV, radyo ve yazılı medya aracılığıyla “sağlıklı düşün, beslen, yaşa” sloganıyla yaşam enerjisini arttırmanın ilmi ve pratik yollarını anlattı.

15- Osmanlı'nın Mahrem Tarihi - Mustafa Armağan - Timaş Yayınları Farklı ve aykırı yorumlarıyla tarih alanında en çok okunan yazarlardan olan Mustafa Armağan bu kez özgün bir eserle çıkıyor karşınıza. Sizi sarayın mahrem dünyasına götürüyor. Bütün kapılar kapandığında kendisiyle baş başa kalan padişahların kişisel dünyalarını açıyor önünüze.

16- Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini - Everest Yayınları Uluslar arası çoksatar listesine girmiş ve 8 milyonu aşkın kişi tarafından okunmuş olan Uçurtma Avcısı, hem 2006 hem de 2007'de Penguin/Orange Readers's Group Ödülü'nü kazandı.

17- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - John Izzo - Pegasus Yayıncılık “Hangi yaşta olursanız olun, bu kitabı gerçekten daha önceden okumuş olmayı dileyeceksiniz. Buradaki kişisel anekdot ve içten bilgelik yüreğinizi kuşatacaktır.”- Stephen Covey, Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabının yazarı

18-Fikrimizin Rehberi - Erol Mütercimler - Alfa Yayınları Ortaokula gelene kadar Mustafa'ydı... Matematik yeteneğiyle Mustafa Kemal oldu...Emperyalizmi dize getirdi, Gazi Mustafa Kemal oldu...Yüzlerce yılın kökleşmiş alışkanlık ve geleneklerini yıktı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu...Türk halkı ona, "Atatürk," dedi.

19- Destina - Mine G. Kırıkkanat - Literatür Yayıncılık Henüz yaşanmamış yakın bir geleceği anlattığı Destina’da “Bu romanda yazılı her şey doğru, hiçbir şey gerçek değildir” diyor Mine G. Kırıkkanat.

20- Yanılmışım Tanrı Varmış - Antony Flew - Profil Yayıncılık Dünyanın en ünlü ateisti fikrini nasıl değiştirdi?

Sarıkamış Kar Bozgunu'nun anatomisi

Hatalar, bir zincir gibi peş peşe gelir. Bu zincir, kapatır yolları; bu zincir, ayaklara pranga olur; Allahuekber'e bağlar on binlerce canı. Şehitler, bu zincirin birer halkasıdır, uzanırlar kilometreler boyunca... Şehitler, bu toprakların asıl sahibi olduklarını haykırırcasına vurulur mühür gibi dağlara.
Ölümüne itaatin resmi çizilir Köprüköy’e, Bardız’a, Allahuekber’e, Sarıkamış’a...
Allahuekber Dağları’na düşen kar kelebeklerinin, soğuktan yanan yüreklerin, aziz şehitlerin hikâyesidir. Allahuekber Dağları’nı inleten şehit çığlıklarının sıladaki yankısıdır. Merminin, soğuğun, hastalığın, acının, yardan düşenlerin yâr gönlünde açan yarasıdır."

Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan "Sarıkamış Kar Bozgunu" isimli romanın arka kapağında geçen bu satırlar senelerce vefasızlığımızdan fazlasıyla nasibini alan Sarıkamış Şehitleri'nin yaşadıklarının birkaç paragrafla da olsa özetliyor.

Sarıkamış Harekatı denilince yıllar yılı soğuktan donan askerlerden başka bir şey bilmedik. Son yıllarda yapılan araştırma ve yayınlarla Sarıkamış’ın üzerindeki kar ve buz kalkmaya ve bir bozgun içinde yaşanan kahramanlıklar, destancı direnişler gün yüzüne çıkmaya başladı.

“Sarıkamış Kar Bozgunu” romanının yazarı Halide Alptekin “Bu roman bir avuç buğdayla yalınayak Allahuekber Dağlarına tırmananların hatırası için yazıldı. -38 derecede her türlü imkansızlığa rağmen itaatlerinden hiçbir şey kaybetmeyen inanç abidesi şehitlerimize bir vefa borcu olarak kaleme alındı diyor.

Sarıkamış’ın Halide Alptekin için apayrı bir yeri daha var. O da eğitme adanan bir meslek hayatının ilk adımlarını Sarıkamış’ta atmış olması. Öğretmen olarak ilk görev yeri olan Sarıkamış’a giden Halide Alptekin, “Bu romanla 38 sene sonra Sarıkamış’a bir romanla da olsa döndüğüm için mutluyum diyor.”

Daha önce de satış rekorları kıran ve Çanakkale Savaşları’ndaki liseli talebelerin efsanevi yiğitliklerini anlattığı Şehadetname romanının sahibi olan Alptekin, “Kar Bozgunu bir manada Şehadetname’nin önsözüdür. Çünkü Sarıkamış’ta bu dram yaşanmasaydı Çanakkale olmayabilirdi. Şehadetname yazıldığı için Kar Bozgunu’nu yazmaya kendimi mecbur hissettim.” diyor.

Sarıkamış Harekatı’nın başlangıcından itibaren gelişen hadiseleri romanında işleyen Alptekin, ilk öğretmenlik yıllarında Sarıkamışlı ihtiyarlardan dinlediği hadiselere de romanında yer vermiş.Romanda soğuğun en tahammül edilmez anlara ulaştığı, imkansızlığın had safhaya çıktığı anlarda dahi Türk askerinin gözünü kırpmadan, yılmadan usanmadan ölümüne bir itaat ile Rus’un üzerine yürümesi anlatılıyor.

Romanın sayfalarında gah Köprüköy'de Ruslarla savaşıyorsunuz, gah Azap'ta düşman kovalıyorsunuz gah Allahuekber Dağlarında soğuğun gök ekini biçer gibi biçtiği şehitlerimizin yanı başında kendinizi buluyorsunuz

Yazarlardan Filistin'e destek

Türkiye PEN Merkezi ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği (TED) İsrail devletinin Filistin’e ve Gazze’ye saldırısını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak amacıyla Suriye’ye gidiyor.Yarın, Antakya’dan Suriye’ye geçecek olan yazarlar Şam’da iki gün kalacaklar. Aralarında TED Başkanı Gökhan Cengizhan, Türkiye PEN Genel Sekreteri Sabri Kuşkonmaz, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) 2. Başkanı Mustafa Köz, Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Başkanı Zeki Tombak, Türk Tabipleri Birliği, Eğitim-Sen, İHD, SES, Barış Meclisi, Halkevleri, PSAD ve çeşitli siyasal parti ve güçlerin temsilcilerinin de bulunduğu kurul, sürgündeki Filistinli gazeteci ve yazar örgütleriyle birlikte, İsrail sınırındaki Golan ve Kunaytra’ya giderek, İsrail devletinin soykırım politikasını lanetleyecek ve Filistin mülteci kampları ile gazeteci-yazar birliklerini ziyaret edecek. Öte yandan TYS’nin Filistin’e destek amaçlı açıklaması 12-14 Ocak tarihlerinde, Suriye’nin Hama kentinde, bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün, Katar ve Irak’tan 40 kadar da önemli konuşmacının katıldığı “Gazze Konferansı”nda TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu tarafından okundu.

Kaynak: antoloji.com

Sekiz Ülkeden 33 Öğrencinin Yazdığı Hikayeler Kitap Oldu

Almanya'da 8 Farklı Ülkeden 33 Öğrencinin Yazdığı Hikayeler ve Çizdikleri Resimler Kitap Oldu. Türkçe ve Almanca Olarak Yazılan ve 'Uzaktaki Yıldızlar' Adı Altında Toplanan Kitap Köln'de Tanıtıldı. 24 Hikâye ve 24 Resimden Oluşan Kitabın Özellikle Öğrenci ve Öğretmenler Tarafından İlgi Görmesi Bekleniyor.Kitap, Köln'ün Ehrenfeld semtindeki Erlenweg Karma İlkokulunda (Gemeinschatsgrundschule Erlenweg) gerçekleştirilen etkilikte tanıtıldı. Uzaktaki Yıldızlar kitabının mimarlarından Türkçe öğretmeni Kubilay Ercenk, kitabın nasıl hazırlandığı ve bu fikrin nasıl ortaya çıktığı hakkında bir sunum yaptı. Kitabın Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde hazırlanmasına veli ve öğrencilerle birlikte karar verdiklerini bildiren Ercenk, eserin bir buçuk yıllık bir çalışma sonucu hazırlandığını söyledi. Okul müdürü Renate Hammes, böyle bir kitabın yazılmasında öncü okul olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Kitaptaki hikâyelerin konuları hakkında da bilgiler veren Hammes, bunların özellikle öğrencilerin yaz tatili anıları, fantezileri, hayalleri ve aileleri hakkındaki duygu ve düşüncelerinden oluştuğunu kaydetti. Hammes piyasaya yeni çıkan, 'Uzaktaki Yıldızlar' kitabının ilgi göreceğini umduğunu ifade etti. 'Uzaktaki Yıldızlar' kitabının önsöz yazarı, aynı zamanda bir öğretmen olan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Göçmen Meclisleri Birliği (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek ise, kitabın konu ve yazarlarının, Erlenweg okulunun kültürel çeşitliliğini yansıttığını dile getirdi. Bu çalışmaların artmasını dileyen Tayfun Keltek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Kitabın tanıtımına çok sayıdaki öğrenci velisinin yanı sıra, Köln Eğitim Müdürü Margarita von Westfalen de katıldı.

Kaynak: Haberler.com